Hátborzongató jelenet: kamion lógott az M3-as autópálya hídjáról

 

Félelmetes közlekedési baleset történt szerda reggel az M3-as és az M30-as autópálya csomópontjában. Egy kamion áttörte az M3-as feletti híd korlátját, a sofőrfülke elkezdett lefelé zuhanni, majd az utolsó pillanatban megakadt, ennek köszönhető, hogy nem lett nagyobb katasztrófa. Nem volt egyszerű olyan darut találni az országban, amelyik fel tudta emelni a roncsot, így a sofőrfülke órákon át lógott, több méteres magasságban, az autópálya felett – hangzott el az M1-en.


Áttörte az M3-as autópályahídjának korlátját egy kamion

Cikkünk frissült.

Alig három méter – ennyin múlott, hogy a szerencsétlenül járt kamion ne zuhanjon az M3-as autópályára. A jármű csaknem egyharmada reggel óta a levegőben lógott. A hátsó részét is szinte alig tartotta valami a felüljárón.

Szinte teljesen az oldalára fordult

A felvételeken jól látszott, hogy a vontatmány szinte teljesen az oldalára fordult,

a vezetőfülke a mélybe lógott,

a korláton pedig csak a jobb hátsó keréksor akadt fenn. A kamion sofőrje feltehetőleg a megengedettnél nagyobb sebességgel haladhatott az M30-as autópálya felhajtóján, amikor kisodródott és átszakította a szalagkorlátot.

A lelógó fülkét a kiérkező tűzoltók daruval és rögzítőelemekkel próbálták biztosítani. A sofőr ekkor már nem ült a járműben. Őt sokkos állapotban menekítették ki, a rendőrség tájékoztatása szerint könnyebb sérüléseket szenvedett.

A katasztrófavédelem munkatársai a mentés idejére az M30-as autópályát mindkét irányban lezárták. A felüljáró alatti szakaszon pedig napközben az M3-as autópályán is csak egy irányban haladhatott a forgalom.

Élő bejelentkezés alatt ütközött össze két autó

Közben a feltorlódott járművekből kiszálló bámészkodók fotózták és videózták a balesetet. A lelógó kamion terelhette el a figyelmét annak a két járműnek is, amelyek éppen az M1 stábja egyik élő bejelentkezése alatt ütköztek össze az M3-as autópályán, a felüljáró alatt.

A balesetek miatt a helyszínelés és a mentés órákig tartott. A szakemberek munkáját az is nehezítette, hogy a kisodródott kamiont az elsőként kiérkező daruval

nem tudták megemelni,

mert nem volt rajta elég ellensúly, a helyszínre érkező második emelő pedig meghibásodott.

A több mint hattonnás járművet végül egy harmadik daruval sikerült felemelni. A fülke aljára és tetejére is rögzítettek tartóláncokat, de a szakemberek így is csak többszöri próbálkozásra tudták visszahúzni a mélyből – közölte az M1 Híradója.

Újra járható az M3-as autópálya Mezőnagymihálynál 

Újra járható az M3-as autópálya Mezőnagymihálynál, miután befejeződött a helyszínelés és a műszaki mentés a baleset helyszínén – olvasható a police.hu oldalon.