Dunai hajóbaleset: újabb áldozatokat azonosítottak

 

A múlt heti dunai hajóbaleset újabb áldozatát azonosították – közölte honlapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerda hajnalban.

Katonai helikopter a Duna felett, jobbról a kutatási munkálatokat végző szakemberek a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében, a Margit hídnál kiépített pontonon (Fotó: MTI/ Balogh Zoltán)

A kedd délután „az adonyi kompkikötőnél a Dunából kiemelt holttest azonosítása megtörtént. Az eddig eltűntként keresett férfi a hajóbaleset dél-koreai áldozata” – áll a közleményben. A hatóságok továbbra is keresik az eltűnteket a folyó teljes déli szakaszán – tett hozzá a rendőrség.

Egy további holttestet a Margit híd közelében találtak meg. Azt írták, a holttestre a műszaki mentésért felelős nemzetközi csapat egyik magyar búvára talált rá a hajó egyik nyílászárójánál, miközben a hajóroncs műszaki állapotát mérte fel, és lehetséges rögzítőpontokat keresett a későbbi kiemeléshez.

Múlt hét szerda este, nem sokkal 9 óra után a Margit hídnál a Viking szállodahajóval ütközött a jóval kisebb, dél-koreai turistákat szállító Hableány turistahajó, amely másodpercek alatt elsüllyedt.

Hét embert a környező hajókon utazók kimentettek, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták, 21 ember eltűnt. Azóta több újabb utas holttestét találták meg, 16 embert még keresnek.

A címlapfotó illusztráció