Drogkereskedőkre csaptak le a rendőrök Szegeden - VIDEÓ

 

Öt kábítószer-kereskedőt és tíz fogyasztót fogtak el és állítottak elő a rendőrök Szegeden. Az összehangolt akció során tizenöt helyszínen tartottak egy időben kutatást – írja a rendőrség a honlapján.

A megalapozott gyanú szerint a kereskedők a bűnszervezet működése során a folyamatosan bővített fogyasztói kör részére a kábítószert raktározták, majd pontosan kimérték, csomagolták, végül eladták. A szegedi férfiak tevékenységükkel több tízmillió forintos illegális bevételre tettek szert, amelyet egymás között elosztottak, azt különböző használati cikkek, járművek és ingatlanok megvásárlásába fektették, de előfordult, hogy szerencsejátékra költötték.

A házkutatások során több mint tízmillió forint piaci értékű kokaint, amfetamint, extasy tablettát, marihuánát, valamint LSD bélyeget találtak a rendőrök. A helyszíneken több mint tizenöt millió forint értékben foglaltak le hat gépjárművet, arany ékszereket, műszaki cikkeket, magyar és külföldi bankjegyeket.

A 49 éves R. István, az 50 éves R. Mátyás, a 39 éves V. József, a 30 éves G. Máté, valamint a 28 éves S. Mátyás ellen bűnszervezetben, jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrök a csoport tagjait őrizetbe vették, és indítványozták letartóztatásukat. A tíz fogyasztónak kábítószer birtoklása miatt kell felelnie.