Új módszerrel dolgozik a BRFK célkörözési osztálya

 

Már több mint száz körözött bűnözőt fogtak el a rendőrök Budapesten, mióta új módszerrel dolgoznak a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) célkörözési osztályának munkatársai. A fejvadászok több száz egyenruhás rendőr közreműködésével alkalmanként 3–3 kerületet fésülnek át, hogy felderítsék a bujkáló bűnözők rejtekhelyeit. Az elfogottak közül többeket lopás, csalás és garázdaság miatt köröztek, de olyanok is akadtak, akik nem vonultak be a börtönbe a büntetésük letöltésére – közölte az M1 Híradója.

A járőröknek listájuk volt arról, hogy kit és hol kell keresniük. A feltételezett búvóhelyek mellett ellenőrizték a szórakozóhelyeket, a bevásárlóközpontokat és a forgalmasabb közlekedési csomópontokat is.

A razziában több mint kétszáz rendőr vett részt. Az összehangolt akcióban több mint negyven körözött bűnözőt fogtak el a XIII., az V. és a VII. kerületben.

Az elfogott bűnözőket őrizetbe vették, vagy akiknek már volt jogerős ítélete, azokat átadták a büntetés-végrehajtásnak. A BRFK az év eleje óta alkalmazza a bűnözők ellen az egy-egy régióra kiterjedő, egész pályás letámadást. A mostani volt a harmadik szuper razzia.

Az új módszerrel már több mint száz körözött bűnözőt sikerült elfogni. A rendőrség ma 13 ezer elfogatóparancs alapján még kilencezer embert köröz.