Vádat emeltek két fővárosi tüntetés résztvevője ellen

 

Egy 37 éves nő ellen rongálás, egy 38 éves férfi ellen garázdaság miatt emelt vádat az V. és XIII. kerületi ügyészség, mindketten fővárosi tüntetéseken vettek részt.

A 37 éves nő 2017. április 12-én – a civiltörvény elleni – tüntetésen vett részt a Kossuth téren, amikor az országzászló rúdját festékkel beszennyezte, filctollal összefirkálta – közölte a fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleményében azt írta, a nő 50 ezer forintot el nem érő kárt okozott, ellene rongálás vétsége miatt emelt vádat az ügyészség a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a tárgyalást mellőzve hozzon büntetővégzést.

A 38 éves férfi pedig tavaly december 13-án – a munka törvénykönyve módosítása elleni tüntetés idején – a Szabadság téren tartózkodott, amikor a hajnali órákban a rendőrség elkezdte a tér kiürítését. Az ittas férfi a tér és az Október 6. utca sarkán található virágládákat hangosan trágárkodva felborította és megrongálta, majd letépte a  Szabadság téren lévő karácsonyfa égősorát. A férfi által okozott kár az 50 ezer forintot nem érte el, ellene – mint többszörös visszaeső ellen – garázdaság vétsége miatt emelt vádat az ügyészség a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

A címlapfotó illusztráció.