Halálos girokopterbaleset történt Epöl és Máriahalom között

 

Lezuhant egy kishelikopter Epöl és Máriahalom között – tudatta szombaton pár perccel 13 óra előtt az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A pilóta nem élte túl a belesetet.

A jelenlegi adatok szerint,  egy 58 éves férfi az Esztergom-Kertvárosi repülőtérről szállt fel , és később, eddig tisztázatlan körülmények között orral egy szántóföldön a földbe csapódott. A balesetben a pilóta olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.  – mondta el az M1 stábjának Racsné Galambos Gréta, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-Főkapitányság szóvivője.

Az első adatok szerint déltájban, felszállás után nem sokkal zuhant le a girokopter Epöl és Máriahalom között – tette közzé a megyei rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. A gépet vezető 56 éves férfi a helyszínen életét vesztette – írta az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A gépen csak a pilóta utazott. A girokopter szinte teljesült megsemmisült a becsapódáskor.

A girokopter hasonlít a helikopterre, de nem az. Ennek a légi járműnek a felső „propellere” forgószárny, amelyet a hátsó propeller szele és a menetszél hajt. A szakértők ezt a járművet biztonságosabbnak tartják a helikopternél – hangzott el az M1 élő bejelentkezésében.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a girokoptert vezető férfi pilisszántói volt, rendelkezett érvényes pilótaengedéllyel és nagy rutinnal bírt. Epöl ás Máriahalom között tartott egy kis pihenőt. A komplikációk a második felszállást követően léptek fel.

A helyszínelés a nyilvánosság kizárása mellett zajlik. Egyelőre még vizsgálják, hogy emberi mulasztás vagy műszaki hiba okozta-e a balesetet.

A balesetnek nem volt szemtanúja, a környékbeliek hallották a zajt, és értesítették a hatóságokat.

A