Vádat emeltek a borsodnádasdi emberölés elkövetője ellen

 

Vádat emelt védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt a Borsod Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség az ellen a 21 éves férfi ellen, aki brutálisan megverte, majd egy vízgyűjtő aknába dobta 17 éves barátnőjét Borsodnádasdnál két évvel ezelőtt.

A vádhatóság tájékoztatása szerint 2017-ben a vádlott, mielőtt találkozott volna áldozatával, barátaival italozott, és kábítószer hatású szert is fogyasztott Borsodnádasd külterületén. A vele baráti viszonyban lévő 17 éves lánnyal telefonon beszélt meg találkozót. Az esti órákban egy erdei ösvényen találkoztak, együtt italoztak, beszélgettek, majd vitába keveredtek, és a férfi több alkalommal is ököllel arcon ütötte a lányt, aki agyrázkódást szenvedett, eszméletlen állapotba került.

A férfi a már védekezésre képtelen lányt lemeztelenítette, és elvonszolta egy 216 cm mélységű vízgyűjtő aknához, amelyben 40 cm magasan állt a víz. Az eszméletlen lányt bedobta az aknába, a tőle elvett ruházatot és táskát magához vette, és hazament. A későbbi szakértői vizsgálat kimutatta, hogy a lány vízbe fulladt.

Az ügyészség a vádlottal szemben fegyházbüntetést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást indítványozott.