Letartóztatták a nyíregyházi bolti eladó támadóját

 

Letartóztatták hétfőn azt a 42 éves mátészalkai férfit, aki a múlt héten csütörtökön megtámadott és késsel életveszélyes sérüléseket okozott egy bolti eladónak Nyíregyházán.

Sörös László, a Nyíregyházi Törvényszék szóvivője az MTI-vel azt közölte: K. A. letartóztatását az életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult eljárásban rendelte el a Nyíregyházi Járásbíróság.

A nyomozás adatai szerint az anyagi problémákkal küzdő férfi a ruhájában elrejtett késsel és egy riasztópisztollyal bement egy nyíregyházi ruhaüzletbe, vásárlást színlelve több női ruhát is kért az eladótól, majd a kiválasztott ruha becsomagolása közben a fegyverrel rátámadt a bolti alkalmazottra. A segítségért kiáltó nőt a pisztoly markolatával előbb arcon ütötte, majd az ütéstől földre esett asszonyt késsel hasba és combon szúrta.

A nő sikoltozására a szomszédos üzlethelyiségben dolgozó férfi figyelt fel, és értesítette a rendőrséget.

Az eladónő a bántalmazás következtében életveszélyes sérülést szenvedett; a helyszínről elmenekült támadót másnap fogták el a rendőrök.

A szóvivő hozzátette, a bíróság szerint tartani lehetett attól, hogy a gyanúsított a szabadlábon hagyása esetén elérhetetlenné válna, elrejtőzne a hatóságok elől, ezért rendelték el a letartóztatását. Sörös László megjegyezte, mivel az ügyben még tart a nyomozás, a bűncselekmény minősítése esetleg súlyosabb is lehet.

A gyanúsított és védője fellebbezése miatt a végzés nem végleges.

A címlapfotó illusztráció.