Több mint két kilogramm droggyanús anyagot foglaltak le Baranyában

 

Kábítószer-kereskedelem meglapozott gyanúja miatt indult eljárás hat ember ellen, akiktől több mint két kilogramm kábítószergyanús anyagot, valamint fegyvert és lőszereket foglaltak le – közölte csütörtökön a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság (BMRFK) a Police.hu oldalon.

Azt írták: a rendőrök öt baranyai és egy budapesti kábítószer-kereskedőt vettek őrizetbe. Az összehangolt akció keretében Pécsett, Orfűn és Abaligeten három férfit és egy nőt fogtak el kedden, két helyszínen szemlét, tizenegy helyen kutatást tartottak, és több mint két kilogramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le. A Terrorelhárítási Központ Pécsett elfogott egy negyedik férfit, akinek átkutatták kisasszonyfai házát, ahonnan a kábítószergyanús növényeken, növényi származékokon és kábítószerrel szennyezett tárgyakon kívül egy forgótáras flóbert pisztolyt és 23 lőszert is lefoglaltak – részletezte a megyei főkapitányság.

A gyanú szerint a 32 éves abaligeti férfi egy 30 éves abaligeti, egy 32 éves kisasszonyfai, egy 32 éves orfűi férfi és annak 29 éves barátnője útján jutott kábítószerhez, amelyet egy budapesti férfinak értékesített tovább. Őt a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai szerda reggel a fővárosban fogták el. A 30 éves román állampolgárságú férfitól kábítószergyanús növényi származékot, ötmillió forint, továbbá háromezer euró készpénzt foglaltak le. Elfogása után Pécsre szállították, gyanúsítottként kihallgatták, majd öt társához hasonlóan őt is bűnügyi őrizetbe vették – áll a közleményben.

A BMRFK kitért arra is, hogy a kábítószergyorsteszt öt gyanúsítottnál pozitív eredményt mutatott. A rendőrség indítványozza az őrizetben lévő kereskedők letartóztatását.