Megszökött egy rab a szekszárdi börtönből – VIDEÓ

 

A rendőrség és a büntetés-végrehajtás két órán belül elfogta a szökött rabot, akivel szemben büntetőeljárás indul – írta a büntetés-végrehajtási szervezet honlapján.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság és a Tolna Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársai 2 óra leforgása alatt elfogták azt a 19 éves, szabálysértési elzárás végrehajtása miatt fogvatartott férfit, aki 2018. november 4-én délután szökött meg.

A fogvatartottnak – aki enyhébb súlyú szabálysértések elkövetése miatt kiszabott elzárását töltötte a Tolna Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben – mindössze 61 napot kellett volna még eltölteni a rácsok mögött a szabadulásig.

A büntetés-végrehajtás szakembereinek tapasztalatai szerint az ilyen rövid végrehajtási idővel rendelkező fogvatartottak szökéseinek hátterében családi problémák, gyakran magánéleti okok állnak. A BvOP speciális műveleti egysége az elfogott rabot kiemelt biztonsági intézkedések mellett befogadásra előállította a kijelölt büntetés-végrehajtási intézetbe.

Az elfogott fogvatartottal szemben büntetőeljárás indul. A büntető törvénykönyv 283. paragrafusa alapján, aki a büntetőeljárás alatt, illetve a szabadságvesztés vagy az elzárás végrehajtása során a hatóság őrizetéből megszökik, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A címlapfotó illusztráció.