Aktuális

Zárt körű temetésen utolsó útjára kísérték Tompos Kátyát

Magyar Levente: Öt újabb vállalat csatlakozott a Kiemelt exportőr partnerségi programhoz

Öt vállalattal írt alá Kiemelt exportőr partnerségi program szerződést a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a kedden Budapesten megrendezett éves külgazdasági értekezleten.

Magyar Levente hangsúlyozta, az öt éve indított Kiemelt exportőr partnerségi program sikeres formája a kormányzat és a piaci szereplők együttműködésének. A programhoz történő csatlakozással egyrészt elismerik a magyar vállalatok külpiaci tevékenységét, másrészt további segítséget nyújtanak számukra ahhoz, hogy még sikeresebbek lehessenek a külpiacokon – tette hozzá.

A Diagon Diagnosztikai Kft., a Gyermelyi Élelmiszeripari Zrt., a Gyulahús Kft., a Rév-Bíró-Vart Metál Zrt. és a Verarbeiten Pausits Kft. bekapcsolódásával ötvenre nő a programhoz csatlakozott vállalatok száma – hangzott el a rendezvényen.

Az államtitkár felidézte, hogy a geopolitikai kihívások és gazdasági zavarok miatt a magyar gazdaságnak sem volt könnyű éve tavaly, ennek ellenére

a magyar export kiemelkedően teljesített.

A teljes export elérte a 183 milliárd eurót 2023-ban az egy évvel korábbi 172 milliárd után – jelezte.

Kiemelte: minden jel arra mutat, hogy

2024 a növekedés éve lesz a magyar gazdaságban a tavalyi kilábalás után.

A külgazdasági tárca továbbra is minden támogatást megad azoknak a magyar vállalkozásoknak, amelyek meg szeretnének jelenni a külpiacokon – hangsúlyozta az államtitkár.

Magyar Levente kiemelte a külgazdaság attasék tevékenységét, segítségüket a külpiacokra lépést tervező vállalatoknak. Fontos eredmény, hogy már 133 magyar külgazdasági attasé van világszerte – tette hozzá.

A Kiemelt exportőr partnerségi programot folytatják, több tucat olyan magyar vállalat van még, amelyek hivatalosan nem részei a programnak, de annak minden kritériumát teljesítik – közölte a KKM parlamenti államtitkára.

Kiemelt kép: Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

Ajánljuk még