Időjárás

Egészen más arcát mutatja a tavasz

A magyar építőipar erősítéséről tárgyalt Varga Mihály az ÉVOSZ elnökével

A kedvezményes lakásáfa meghosszabbításáról és a magyar építőipari vállalkozások versenyképességének javításáról egyeztetett Varga Mihály pénzügyminiszter Koji Lászlóval, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével a Pénzügyminisztériumban (PM) – tájékoztatta a szaktárca közleményben az MTI-t csütörtökön.

A megbeszélést követően a tárcavezető kiemelte: az építőipar a magyar gazdaság teljesítményének 6 százalékát adja, közel 400 ezer embernek ad munkát, ezért a kormány kiemelt figyelmet fordít az ágazat támogatására és fejlesztésére.

Az egyeztetésen az ÉVOSZ elnöke ismertette az ágazat legfontosabb kihívásait és javaslatait, így egyebek között a kedvezményes, 5 százalékos lakásáfa meghosszabbítását, a magyar építőipari cégek versenyhelyzetének javítását és a munkavállalók lakhatási támogatásához kapcsolódó kedvezmények növelését.

Kapcsolódó tartalom

A kormány az elmúlt évtizedben számos intézkedéssel segítette az építőipar teljesítményét, így egyebek között a családi otthonteremtési kedvezménnyel, a babaváró támogatással, valamint adókedvezményekkel és áfa-visszatérítéssel. 2016 óta összesen több mint 267 ezer család kapott otthonteremtési támogatást 840 milliárd forint összegben – olvasható a PM közleményében.

Ajánljuk még