Gyász

Elhunyt Gát György

Szijjártó Péter: Nagyra becsüljük a BorsodChemet birtokló Wanhua szerepét a magyar gazdaság növekedésének fenntartásában

Nagyra becsüljük a BorsodChemet birtokló Wanhua szerepét a magyar gazdaság növekedésének fenntartásában és folytatjuk az egyeztetéseket arról, hogy ez a szerep hogyan lehet még jelentősebb a jövőben – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán csütörtökön.

A miniszter bejegyzésében emlékeztetett rá: a Wanhua kínai vállalat 13 éve működik együtt Magyarországgal, amióta a kínai óriásvállalat megvette a BorsodChemet.

Kazincbarcikán és környékén immáron 3200 embert foglalkoztatnak a vegyipar több szegmensében. Az Európai Unió és a világpiac éllovasaihoz tartoznak, és mivel a Wanhua kifejezetten elégedett a magyarországi működési körülményekkel, ezért folyamatosan növelik itteni kapacitásaikat” – tette hozzá a miniszter.

Szijjártó Péter megjegyezte: „az elmúlt években mintegy 800 milliárd forintnyi fejlesztést hajtottak végre, hogy környezetkímélő módon minél hatékonyabban és versenyképesebben tudjanak működni a borsodi településen”.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még