Aktuális

Szentkirályi Alexandra a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje

Orbán Viktor: A vietnami befektetők számára nincs politikai kockázat Magyarországon

A vietnami befektetők számára nincs politikai kockázat Magyarországon – jelentette ki Orbán Viktor. A miniszterelnök a magyar–vietnami üzleti fórumon emlékeztetett rá, hogy a történelem során Magyarország és Vietnam is kitartott a saját kultúrája és függetlensége mellett.

A kormányfő kiemelte:

a vállalkozók ezért megérthetik, hogy miért ilyen szilárd a két ország közötti politikai kapcsolatrendszer.

„Ebből biztatást is meríthetnek az üzletemberek, mert láthatják, hogy a két ország együttműködése nem taktikai természetű, nem konjunkturális, nem divat. Még csak azzal sem függ össze, hogy Vietnamnak most éppen jól megy, hanem ez egy mély megalapozottságú, tehát stabil kapcsolatrendszer. Aki ma a magyar–vietnami üzleti életben mozog, befektet, pénzt kockáztat, annak a sikerét semmilyen politikai kockázat nem veszélyezteti” – jelentette ki a miniszterelnök.

Kapcsolódó tartalom

Orbán Viktor csütörtökön a Karmelita kolostorban fogadta a vietnami miniszterelnököt. A találkozóról a Kossuth Rádióban azt mondta, az ázsiai országok felemelkedése nem átmeneti jelenség, a Nyugatnak meg kell értenie, hogy nem egyedül diktálja a gazdasági játékszabályokat.

 Orbán Viktor szólt arról, hogy elemzések a leggyorsabban fejlődő tíz ország közé teszik a százmilliós lélekszámú Vietnamot,

amellyel Magyarországnak régre visszanyúló kapcsolatai vannak.

Hozzátette: a két ország között jól alakul az együttműködés; az ázsiaiak ügyesek a kereskedelemben, ezért ők többet nyernek a kereskedéssel, most azon dolgoznak, hogy a kereskedést kiegészítsék beruházásokkal, mert óriási tőke halmozódott fel Vietnamban és a magyar kormány szeretné, ha beruháznának Magyarországon.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még