Aktuális

Eladó az Elvarázsolt kastély! Lessen be a lenyűgöző épületbe

Helyreállt a belépés a Napenergia Plusz Program pályázati felületre

A rendszerhibát elhárították, a belépés a pályázati felületre helyreállt, már négyezer felett jár a Napenergia Plusz Programban benyújtott előregisztrációs kérelmek száma – közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) legfrissebb Facebook-bejegyzésében hétfőn.

A tájékoztatás szerint a háztartásokat zöldenergia termelésére és tárolására ösztönző Napenergia Plusz Program a mai nappal újabb szakaszába lépett, megkezdődött a lakossági előregisztráció. A pályázati felületre való belépésben a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) oldalán bekövetkezett rendszerhiba okozott fennakadást.

A rendszerhibát elhárították, a belépés a pályázati felületre helyreállt – jelezte a tárca. Bejegyzésében az EM felidézte: a pályázati folyamatban az előregisztrációs és a támogatási kérelmek benyújtása elválik egymástól. Támogatási kérelmeket az előregisztrációs kérelem jóváhagyása után, az aláírt kivitelezői szerződéssel rendelkezők nyújthatnak majd be.

Kapcsolódó tartalom

A beérkező pályázatok elbírálásának, a támogatási források odaítélésének sorrendjét nem az előregisztrációs, hanem a támogatási kérelmek benyújtása befolyásolja – tették hozzá.

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: MTI/Vajda János)

Ajánljuk még