Időjárás

Jön a vihar, jégeső és a fejfájás: mutatjuk, mi várható, érkezik a légtömegek csatája

Megvásárolták a Share Now autómegosztót üzemeltető vállalatot

Az AutoWallis csoport megvásárolta a Share Now közösségi autómegosztó szolgáltatót Magyarországon üzemeltető vállalatot, a Wallis Autómegosztó Zrt.-t – közölte az AutoWallis Nyrt. csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A közlemény szerint a társaság igazgatósága a Wallis Autómegosztó Zrt. 100 százalékának megszerzéséről döntött. A Wallis Autómegosztó Zrt. részvényesei részesedésüket apportálják a társaságba, cserébe az apportőrök a AutoWallis által kibocsátandó új részvényeket szereznek.

Hozzátették, hogy az apportra tekintettel az AutoWallis Nyrt. igazgatósága 50 millió 750 ezer 906 darab új, részvényenként 12,50 forint névértékű és 96,55 forint kibocsátási értékű, „C” sorozatú dematerializált törzsrészvény kibocsátásáról döntött.

A mintegy 4,9 milliárd forintos tőkeemeléssel a társaság jegyzett tőkéje 634,386 millió forinttal, 6,162 milliárd forintra emelkedik, 4,266 milliárd forint pedig tőketartalékba kerül, amennyiben az apportszerződés zárása megvalósul.

A tőkeemelés során kibocsátandó új részvényeket a Wallis Autómegosztó eladói kapják meg: 74,99 százalékban a Wallis Asset Management Zrt., 21,39 százalékban a Széchenyi Tőke Alap, 3,62 százalékban pedig a management.

A Wallis Asset Management Zrt. a Wallis csoport része, amely a szerződés zárásával tovább növeli befolyását az AutoWallis Nyrt.-ben. A BÉT-en olvasható tájékoztatás szerint a Wallis csoport jelenleg 59,77 százalékos tulajdonosa az AutoWallisnak, ezen belül a Wallis Asset Management részesedése 3,95 százalék.

Kapcsolódó tartalom

A közlemény idézte Ormosy Gábort, az AutoWallis vezérigazgatóját, aki elmondta, hogy az AutoWallis már eddig is jelentős mobilitási szolgáltató volt a régióban, de ezzel az akvizícióval a mobilitási szolgáltatások teljes spektrumát le fogják fedni. Az eddigi rövid távú autókölcsönzés, tartós bérlet, illetve flottaszolgáltatások kiegészülnek a rövidtávú autómegosztással.

Rámutattak, hogy a Share Now-nak mintegy 100 ezer regisztrált ügyfele van belföldön és csaknem 500 járműből álló flottával rendelkezik Magyarországon, 2,2 milliárd forintos árbevétele alapján pedig piacvezető a szektorban.

A AutoWallis csoport célja, hogy az évtized végére a kelet-közép-európai régió meghatározó autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatójává váljon. A cégcsoport a régió 15 országában gépjármű- és alkatrész kis- és nagykereskedelemmel, szerviz szolgáltatásokkal, rövid- és hosszú távú gépjármű-kölcsönzéssel van jelen.

Az AutoWallis Nyrt.-t a BÉT prémium kategóriájában jegyzik, a cég részvényeinek ára csütörtökön délután 2,47 százalékkal, 99,6 forintra emelkedett, az elmúlt egy évben 85,1 és 103,6 forint között változott az árfolyamuk.

Ajánljuk még