Aktuális

Mutatjuk a hét legszerencsésebb hat számát

Több mint 20 ezren látogattak ki a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow programjaira

Több mint 20 ezer látogatót fogadott a csütörtöki zárásig az idei NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) csütörtökön.

Az idei esemény a fenntartható, valamint a klímaváltozáshoz alkalmazkodó gazdálkodási módszerek, eszközök bemutatására összpontosított.

A legújabb technológiák mellett bemutattak olyan eljárásokat is, amelyek szélsőséges időjárási körülmények esetén segíthetnek a gazdálkodóknak, mérsékelhetik a klímaváltozás hatásait, hozzájárulhatnak a fenntarthatósághoz. Az érdeklődőket az agrártámogatási lehetőségekről is tájékoztatták a rendezvény előadói – írták.

Kapcsolódó tartalom

Az ország legnagyobb, 40 hektáros szántóföldi kiállítását 2017 óta minden évben megrendezi a NAK a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségével (Megfosz) együttműködve.

A NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow megőrizte szakmai jellegét, az esemény két napja alatt magyar és külföldi szakemberek mellett az agrárszakképzési intézmények több száz diákja is ellátogatott a Fejér vármegyei Mezőfalvára, hogy betekintést nyerjen a korszerű gazdálkodásba – tájékoztattak a közleményben.

Ajánljuk még