Időjárás

Tetőket rongált meg, fákat döntött ki a viharos szél Baranya vármegyében

Hidvéghi Balázs: Nem fogjuk hagyni, hogy felelőtlen döntések miatt magyar gazdák menjenek tönkre

A Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselői továbbra is határozottan kiállnak a magyar mezőgazdaság érdekeiért, „és nem fogjuk hagyni, hogy felelőtlen döntések miatt magyar gazdák menjenek tönkre” – rögzítette Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője kedden az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában.

A kormánypárti arról beszélt, hogy most az ukrajnai háború idejen egész Közép-Európa erőn felül teljesítve, óriási segítséget nyújt az ukrán nép és állam számára.

Ezen belül Magyarország már több mint másfélmillió ukrán menekültnek nyújtott segítséget és „folyamatosan küldjük a humanitárius segélyeket a távolabbi, háború sújtotta vidékekre is” – tette hozzá.

Hidvéghi Balázs éppen ezért felháborítónak nevezte, hogy az Európai Bizottság (EB) „rossz, átgondolatlan döntéseket hoz és ezzel nehéz helyzetbe hozza a közép-európai gazdákat”.

A kormánypárti politikus felszólította az EB-t, hogy elsősorban az európai uniós polgárok érdekeit védje és képviselje.

Kapcsolódó tartalom

Nem helyezhetjük előrébb más országok érdekeit, még akkor sem, ha háború sújtja őket” – hangoztatta, majd úgy fogalmazott: „mi fideszes EP-képviselők továbbra is határozottan kiállunk a magyar mezőgazdaság érdekeiért”.

Ajánljuk még