Aktuális

Lesodródott az útról egy autó Veszprém vármegyében: többen megsérültek, egyiküket mentőhelikopterrel szállították kórházba

Lantos Csaba: A lakosságnak egész évben nem emelkedik a gáz, az áram és a távhő rezsicsökkentett ára

A lakosság esetében az átlagfogyasztásig egész évben nem emelkedik a gáz, az áram és a távhő rezsicsökkentett ára, miután a kormány megtette a szükséges lépéseket a hazai fogyasztók energiaellátásának biztonságáért, és azért, hogy az árak megfizethetők, kigazdálkodhatók legyenek – mondta az energiaügyi miniszter az MVM-csoport energetikai konferenciáján csütörtökön Budapesten.

Lantos Csaba a magyar energiapolitika egyik legfontosabb céljának az ország energiaszuverenitásának megteremtését nevezte.

Az ellátás biztonságának, megfizethetőségének és fenntarthatóságának biztosítása mellett a negyedik kihívás a növekvő energiaigény; Magyarország válasza a válságra a gazdasági növekedés, az iparosítás, ehhez viszont több energiára van szükség – fejtette ki.

Kapcsolódó tartalom

A tavaly kialakult „rezsivédett” sávhatár erre az évre is vonatkozik, jelezte az energiaügyi miniszter.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter előadásában hangsúlyozta: meg kell védeni a gazdaságot, hogy a fejlődési pálya töretlen legyen, ebben az egyik legfontosabb szerepe a beruházásoknak van, amelyek az idén elérhetik a 20 ezermilliárd forintot.

Kiemelt képünk: Horváth Péter Gyula/Hirado.hu

Ajánljuk még