Fontos

Európa vége – Egymilliárd migránssal tervez Brüsszel szövetségese

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

György László: Rekord magasságban az ipari export volumene

| Szerző: hirado.hu
A válság ellenére 28 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest– írta közösségi oldalán szerdán György László, a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára.

Rekord magasságban az ipari export volumene – írta közösségi oldalán szerdán György László, a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára.

Bejegyzésében felhívta a figyelmet arra, hogy a válság ellenére 28 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest.

Kapcsolódó hírek

KSH: Augusztusban 14,4 százalékkal nőtt az ipari termelés
Augusztusban az ipari termelés volumene 14,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, munkanaphatástól megtisztítva 9,3 százalékkal emelkedett a termelés, mivel idén augusztusban kettővel több munkanap volt, mint az előző évben. Az előző hónaphoz, júliushoz képest 0,1 százalékkal nőtt a szezonálisan és munkanappal kiigazított ipari kibocsátás – jelentette csütörtökön első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Belföld
KSH: Augusztusban 43,4 százalékkal emelkedtek az ipari termelői árak
Augusztusban a belföldi értékesítés árai 66,6, az exportértékesítésé 31,6 százalékkal magasabbak voltak, mint egy évvel korábban. Az ipari termelői árak az egy évvel korábbihoz képest 43,4, az előző hónaphoz viszonyítva 4,1 százalékkal emelkedtek – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Belföld
Júliusban 1,3 milliárd euró volt a külkereskedelmi áruforgalom hiánya
Júliusban az export euróban kifejezett értéke 12,8, az importé 24,1 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, a deficit 1,123 milliárd euróval 1,298 milliárd euróra nőtt és 148 millió euróval emelkedett az első becslésben jelzett 1,150 milliárd euróval szemben – közölte hétfőn második becslése alapján kiadott részletes jelentésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Gazdaság

Ajánljuk még