Rendkívüli

Szabadon engedték a brüsszeli korrupció egyik gyanúsítottját

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nagy forgalmú körút újult meg Szolnokon

Megújult a nagy forgalmú Széchenyi körút egy szakasza Szolnokon a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyert 480 millió forintból – közölte a projekt kommunikációjáért felelős Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt.

A tájékoztatás szerint a szolnoki önkormányzat beruházásában megvalósult közlekedésfejlesztési projekt során a Széchenyi lakótelepen levő Botár Imre utca és Czakó Elemér utca közötti 250 méteres szakaszt korszerűsítették.

A tönkrement útfelületek elbontása után teljes pályaszerkezetet építettek a felújított út 80 százalékán, 20 százalékán megerősítették a burkolatot. Az útszakasz mindkét oldalán új, kiemelt szegélysort építettek, a szegély mögötti zöldsávot mindkét oldalon feltöltötték, szintbe emelték a szegélyhez csatlakozó buszperonokat, járdafelületeket.

Emellett akadálymentesítették a gyalogátkelőhelyeknél a járdacsatlakozásokat, a járda burkolatába taktilis köveket (rávezető, megállító kősorokat) építettek. A felújítással érintett szakaszon levő három buszmegálló megsüllyedt aszfaltburkolatát elbontották, majd térkő pályaszerkezettel építették újra – írták a közleményben.

Ajánljuk még