logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Mutatjuk, a magyarországi cégek hány százalékánál történt béremelés idén

A magyarországi cégek döntő része igyekezett tompítani az emelkedő infláció hatásait: 91 százalékuknál történt valamilyen mértékű béremelés január és augusztus között – állapította meg az Edenred Magyarország szeptember elején végzett felmérésében.

A kutatásba 127 HR- és cégvezetőt vontak be. A felmérésből kiderült, hogy az 500 dolgozónál többet foglalkoztató cégek 44 százaléka minden alkalmazottjánál végrehajtott az idén valamilyen mértékű kompenzációt, a 100 és 500 közötti alkalmazotti létszámmal működő vállalkozásoknál ez az arány a 90 százalékot is elérte.

A válaszadók 67 százaléka 5 és 10 százalék közötti emelést nyújtott a dolgozóinak, a 11-15 százalékos emelést alkalmazók aránya 11,3 százalék volt, a több mint 15 százalékos emelést nyújtó munkáltatóké pedig elérte a 13,9 százalékot.

A megkérdezettek 72,4 százaléka nyilatkozott úgy, hogy ad valamilyen béren kívüli juttatást dolgozóinak:

54 százalékuk mindenkinek, 18 százalékuk pedig a többségnek. A felmérés szerint a vállalatok 93 százaléka úgy érzi, még ebben az évben szükség lenne további bérfejlesztésre. A többség viszont attól tart, hogy erre már nem lesz lehetősége, és csupán 27 százalékuk tud – vagy tervez – ilyen lépést tenni.

A közleményben Szendrő Tamás, az Edenred Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója kifejtette, a vállalatoknak érdemes megfontolniuk a juttatások emelését, illetve bevezetését, hiszen mostanra szinte minden ágazat szakemberhiánnyal küzd, így

a már meglévő munkatársak megtartása, illetve az újak bevonzása kulcsfontosságú tényezővé vált.

Az Edenred a világ egyik vezető digitális platformja, amely szolgáltatásokat és fizetési megoldásokat kínál egyebek között dolgozói juttatásokhoz, szociális támogatásokhoz, vásárlásösztönzéshez.

Az Edenred szolgáltatásai egyedi hálózatot alkotnak több mint 50 millió munkavállaló, 850 000 munkáltató és 2 millió kereskedelmi partner számára a világ 45 országában. Magyarországon több ezer munkáltató és több százezer munkavállaló használja a cég termékeit és megoldásait.

A kiemelt kép illusztráció (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Ajánljuk még