logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Vitézy Dávid: A magyar hozzáadott érték a vasúti járműkiállításon is látható

| Szerző: hirado.hu
A kaliforniai új hidrogén motorvonata, a Transport for Wales és Liverpool térségének új vonatai, valamint a német Schleswig-Holstein tartomány új akkus-hibrid motorvonatairól írt Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára közösségi oldalán.

A bejegyzésében kiemelte, a négy új, Innotranson bemutatott járműcsalád midnegyikének a MÁV-Start motorvonatainak zömét is gyártó svájci Stadler magyar szolnoki gyárában készültek a kocsiszekrényei.

Az Innotranson másfél tucat magyar tulajdonú kiállító vasúti beszállító és közlekedésinformatikai vállalkozás mellett a hazánkban gyártó külföldi cégek is aktívak,

a magyar hozzáadott érték pedig a vasúti járműkiállításon is látható

– hangsúlyozta a TIM közlekedésért felelős államtitkára.

Kapcsolódó hírek

Vitézy Dávid: Szintet lépünk a távolsági vasúti közlekedésben – új InterCity flotta beszerzését kezdjük meg!
„<em>Szintet lépünk a távolsági vasúti közlekedésben – új InterCity flotta beszerzését kezdjük meg!</em>” – fogalmazott Vitézy Dávid a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára Facebook-bejegyzésében. Az új döntés szerint a teljes MÁV-Start IC távolsági flotta bő kétharmada lecserélésre kerül, ami 380 darab kocsit jelent, továbbá az államtitkár arra is rámutatott, hogy a MÁV-Start 115 Vectron mozdony megvásárlására kötött szerződést, amelyből most 50 mozdony finanszírozásáról is döntés született.
Belföld

Ajánljuk még