logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Amerikában is felfigyeltek a magyar gazdaság növekedésére

| Szerző: hirado.hu
Az Orbán-kormány intézkedéseinek köszönhető kiemelkedő gazdasági teljesítményről írt cikkében a Bloomberg amerikai hírügynökség.

 

Összegző írást közölt a Bloomberg a kelet-közép-európai térség második negyedéves gazdasági adatait elemezve a háború és az energiaválság tükrében. Az amerikai hírügynökség külön megemlítette hazánkat.

Mint írták, az elemzők arra számítottak, egyedül Magyarország gazdasága ússza meg a recessziót a második negyedévben. Hazánk teljesítménye azonban így is meghaladta a várakozásokat, a maga 1,1 százalékos gazdasági növekedésével az előző negyedévhez képest.

A Bloomberg szerint ehhez az Orbán-kormány olyan intézkedései mint az adókedvezmények vagy a benzinárstop hozzájárultak a magyar gazdaság kiemelkedő növekedéséhez.

Magyarország a gazdasági kihívások lavinája alatt is stabilan tartotta magát.

Mint ismert 6,5 százalékkal nőtt a magyar GDP a második negyedévben az egy évvel ezelőtti szinthez képest. Ez jobb, mint amit a szakértők vártak, és az uniós átlagnál is sokkal jobb. Magyarország helyzete pozitív kivételnek számít: a magyar gazdaság éves növekedése csaknem a duplája lehet az uniós átlagnak.

Kapcsolódó tartalom

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még