logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tovább nőtt a balatoni hajózási társaság, a Bahart utasforgalma

Az idei, 176. hajózási szezonban július közepéig egymillió utast szállítottak a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) személyhajói és kompjai, tavaly ezt két héttel később érte el az idén is rekordforgalomra számító társaság – derül ki a cég pénteki közleményéből.

Az állami többségi tulajdonban lévő BAHART Szántód és Tihany között közlekedő kompszolgáltatása július 3-ig félmillió utast szállított. Az év eddigi legforgalmasabb napja július 16-a volt, amikor a 4 komppal több mint 16 ezren utaztak.

A cég személyhajóin az utasok száma július 21-én átlépte a 305 ezer főt, ami 87 ezer utassal több az egy évvel korábbinál.

A legkedveltebb a Fonyód–Badacsony (80 ezer utas) és a Siófok–Balatonfüred–Tihany (88 ezer utas) útvonal.

A BAHART séta- és esti programhajóit eddig összesen több mint 70 ezren választották, a siófoki, keszthelyi és balatonfüredi séta- és nosztalgiahajók mellett a bulihajók voltak a legnépszerűbbek – írták.

Veigl Gábor vezérigazgató korábban elmondta, a 75 százalékban állami tulajdonban, 25 százalékban 21 tóparti önkormányzat kezében lévő, mintegy 11 milliárd forint alaptőkéjű BAHART a tavalyi évet közel 4 milliárd forintos forgalommal, és kiemelkedő adózás előtti eredménnyel zárta. Az eredményből több mint 2,5 millió forint ingatlanértékesítésekből származik.

„Idén az árbevétel várhatóan meg fogja haladni a 4 milliárd forintot, hiszen a jelek szerint a három fő ágazatunk, a komp, a menetrendi hajózás, és a vitorláskikötő ágazat is erősebben teljesíthet, mint tavaly” – fogalmazott a cégvezető.

Címlapfotón: A Balatoni Hajózási (Bahart) Zrt. Nemzeti Regatta nevű hajója indul a badacsonyi hajókikötőből 2021. május 18-án. A társaság 2021-ben ünnepelte a balatoni hajózás 175. évfordulóját (MTI/Varga György)

Ajánljuk még