logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Új információs hírportált indított a Magyar Turisztikai Ügynökség

Új információs hírportált indított a Magyar Turisztikai Ügynökség, az igyutazunk.hu oldalon folyamatosan frissülő cikkek, elemzések jelennek meg a belföldi turizmusról – mondta Jakab Zsófia, a szervezet vezérigazgató-helyettese az M1 Ma Reggel adásában.

A portál fő adatbázisa a 2019-ben bevezetett Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ, amely 45 ezer magyarországi szálláshely naponta beérkező átfogó, aggregált információit, a vendégérkezések adatait tartalmazza.

Emellett felhasználják a mobilcellák információit, a bankkártyák adatait és a közösségimédia-aktivitásokat – közölte, hozzátéve: ez lehetővé teszi az adatvezérelt döntéshozatalt, segítséget nyújt a turisztikai szakembereknek és az ügynökség marketingjéhez. Az adatokból prognózist is készítenek.

Az elmúlt két év számos nehézséget okozott a turizmusnak, de a júniusi vendégéjszakák száma (4 millió) már 50 százalékkal túlszárnyalta az egy évvel korábbit, az adatok alapján az ágazat „fokozatosan elindult felfelé” – mondta Jakab Zsófia.

Közölte: közel 39 millió vendégéjszakát várnak idén a 2019-es 42 millió után.

Ajánljuk még