logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Varga Mihály: Kétszer nagyobb mértékben csökken a magyar államadósság az uniós átlagnál

| Szerző: hirado.hu
A pénzügyminiszter közösségi média oldalán ismertette hazánk eredményeit. Varga Mihály hangsúlyozta: Magyarország célja egy válságálló gazdaság kiépítése, amelynek érdekében a kormány tovább javítja az egyensúlyi mutatókat, továbbá csökkenti a költségvetési hiányt és az államadósságot.

Varga Mihály úgy fogalmazott bejegyzésében: A magyar államadósság kétszer nagyobb mértékben csökken a következő években az uniós átlagnál.

A pénzügyminiszter hangsúlyozta:

Magyarország célja egy válságálló gazdaság kiépítése, amelynek érdekében a kormány tovább javítja az egyensúlyi mutatókat, továbbá csökkenti a költségvetési hiányt és az államadósságot.

Varga Mihály korábbi beszámolója során úgy fogalmazott az Államadósság Kezelő Központ munkáját értékeve, hogy az lenyűgöző időzítéssel használta ki a kedvező kamatkörnyezetet, valamint a közép- és kelet-európai országok iránti erős keresletet. Hozzátette:

„A sikeres kibocsátások mellett Magyarország idő előtt törlesztette adósságát a tavalyi év során 430 millió dollárnyi devizakötvény, valamint több mint 2 ezer milliárd forintnyi kötvény visszavásárlásával”, továbbá az államadósságot is csökkenő pályára állították.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még