logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

György László: Százezerrel nőtt a foglalkoztatás tavaly májushoz képest

| Szerző: hirado.hu
A Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkára közösségi oldalán jelentette be, hogy százezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, és a munkanélküliségi ráta 3,3 százalékra csökkent.

A foglalkoztatottak száma 2022 májusára 4,693 millióra nőtt. Úgy dolgozik közel százezerrel több magyar a tavalyi szinthez képest, hogy a közfoglalkoztatottak száma további 5 ezerrel csökkent – írta az államtitkár.

Majd hozzátette: bebizonyosodott, hogy a közfoglalkoztatás eredményes a segélyezésből a munka világába vezető úton. A közfoglalkoztatási programok csúcsán 240 ezren dolgoztak közmunkában, most már csak 78 ezren. Külön öröm, hogy a rugalmas foglalkoztatási formák terjedésének köszönhetően a nők foglalkoztatása nagyobb arányban bővült, mint a férfiaké. A tavalyi év azonos időszakához képest 71,1 ezerrel több nő és 28,3 ezerrel több férfi dolgozik.

A munkanélküliségi ráta 3,3 százalékra mérséklődött, ami az egyik legalacsonyabb az unióban, a foglalkoztatási ráta pedig nálunk nőtt a második legnagyobb ütemben 2010 óta.

Ajánljuk még