logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Jól indította az évet a Waberer's

Növekvő árbevétel mellett a tavalyival csaknem azonos profitszintet ért el az első negyedévben a Waberer's International Nyrt. - derül ki a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett pénzügyi jelentésből.

Az első negyedéves árbevétel 142,3 millió euróról 158,9 millió euróra (csaknem 60 milliárd forint) nőtt, az EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) alig változott, 16,6 millió euróról 16,3 millió euróra (körülbelül 6 milliárd forint) mérséklődött. Egyedül a nettó eredmény csökkent jelentős mértékben, 2,7 millió euróról 1,7 millió euróra (több mint 600 millió forint), főképp a devizaárfolyamok változásából következően – írták.

A jelentés szerint 2022 első három hónapja a vezetőség várakozásainak megfelelően alakult. Nem zárták ki ugyan, hogy az ukrajnai háború az idén még befolyásolhatja az eredményeket, de a megrendelés-állomány nem változott jelentősen, az üzemanyag-drágulást a Waberer’s be tudta építeni az áraiba, és ukrajnai munkavállalói elérhetősége sem eredményezett jelentős eredményromlást.

Barna Zsolt vezérigazgató úgy véli, hogy éves szinten fenn tudják tartani a tavalyival azonos eredménytermelő képességet. Megerősítette, hogy az ukrajnai háború kapcsán jelentős közvetlen hatások a társaságot nem érték, mivel tevékenységeinek operációs fókuszán kívül esik a háború, illetve a szankciók által sújtott területek.

A negyedév zárása utáni, 111 milliós kötvénykibocsátás biztosítja a stratégiai fejlesztésekhez szükséges forrásokat, sőt hitelkiváltások fedezetét is – jelezték a jelentésben.

A Waberer’s 2021-ben nyereséggel zárt. A 18,1 millió eurós (csaknem 6,7 milliárd forint) kumulált nettó eredmény 33,3 millió eurós (12 milliárd forintot meghaladó) javulást jelentett 2020-hoz képest. Az árbevétel 569,3 millió euróról (210,6 milliárd forint) 590,8 millió euróra (218,6 milliárd forint) nőtt éves összevetésben.

A cég a BÉT prémium kategóriás kibocsátója, részvényei az utolsó záráskor 2180 forintot értek, árfolyamuk egy éven belül 1520 és 2870 forint között változott.

Ajánljuk még