logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tavaly 2000 milliárd forintra pályázhattak az agráriumban

A kormány tavaly 2000 milliárd forint értékben írt ki pályázatokat a gazdálkodók, az élelmiszer-feldolgozást végzők, szőlészek, borászok számára – mondta az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a szaktárca és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szakmai fórumán szerdán, Egerben.

A Közös Agrárpolitika reformjáról szóló tanácskozás előtt Feldman Zsolt államtitkár az MTI-vel közölte: tavaly indították el a Megújuló vidék, megújuló agrárium programot, amely a vidéki gazdaság talpra állítását, megerősítését szolgálja.

A rendelkezésre álló források segítségével a precíziós gazdálkodásra átállásban segítik a gazdákat, több mint 100 milliárd forintot költenek már most az élelmiszer-feldolgozás megújítására.

„Terménytárolókat, szárítókat újítunk meg, állattartó telepeket újítunk fel. Ennek következtében nő a hazai élelmiszerellátás biztonsága, ami ezekben a nehéz időkben kulcsfontosságú” – jelentette ki az államtitkár. Hozzátette: versenyképessé alakítják a hazai élelmiszergazdaságot, ami stabil munkahelyeket, stabil vállalkozásokat és prosperáló vidéki gazdaságot jelent.

A házigazda Heves megyét példaként hozva kijelentette: csak az elmúlt néhány évben Heves megyében 110 milliárd forint jutott vidékfejlesztési támogatások révén 9300 gazdálkodónak. Ebből a pénzből közel 800 projektet finanszíroztak, 47 milliárd forint értékben, ami a technológiai megújulást, az életben maradást, a versenyképességet növeli.

Ajánljuk még