logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Varga Mihály: Hiteles-e, amikor a baloldal az inflációs helyzet miatt aggódik?

| Szerző: hirado.hu
A gazdasági adatok világosan mutatják: a baloldal gazdaságpolitikája egyszer már tönkretette az országot, a kormány politikája viszont kedvező időkben és válságban is bizonyított – írta közösségi oldalán a pénzügyminiszter.

Varga Mihály szerint a baloldal kormányzása alatt az infláció átlaga meghaladta az 5 százalékot, de 2007 márciusában, amikor sem háború, sem válság nem volt, a magyar pénzromlás mértéke 9 százalék felett is volt. Hozzátette, hogy az infláció ellen mégsem tettek semmit.

„A baloldali kormányzást eladósodás, magas infláció és gazdasági stagnálás jellemezte már akkor is, mielőtt a 2008-as gazdasági válság beköszönt volna.”

A pénzügyminiszter szerint ezzel szemben a helyzet ma az, hogy a járvány okozta gazdasági hatások, az energiaárak emelkedése, a szankciók és a háborús helyzet miatt egész Európában magas az infláció. A magyar embereket ettől meg kell védeni, a kormány ezért érdemi lépéseket tett a hatások mérséklésére, amelyek körülbelül 3 százalékponttal tompítják a pénzromlást.

Varga Mihály szerint a magyar infláció az uniós középmezőnyben van. Gazdasági növekedésünk az elsők között van Európában, a foglalkoztatás rekordmagas, a bérek átlagosan 10 százalékkal emelkednek, a családok megerősítésére fordított több ezer milliárd forintnyi adócsökkentés és támogatás segít megvédeni az embereket.

Ajánljuk még