logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Palkovics: A hozzáadott érték 40 százalékát a kkv-k adják

A gazdaságban megtermelt hozzáadott érték 40 százalékát a kis- és középvállalkozások (kkv-k) adják – mondta az innovációs és technológiai miniszter szerdán a Debreceni Egyetemen (DE), ahol az ország első kkv ipari parkjába települő első 13 vállalkozásnak adott át együttműködési dokumentumot.

Palkovics László jelezte: a debreceni déli ipari övezetben létesülő kkv-park infrastruktúrájának kialakítását a kormány mintegy tízmilliárd forinttal támogatja.

A tárcavezető arról is beszélt, hogy javul a hazai kis- és középvállalkozások termelékenysége:

a növekedés 3,5 százalékos volt, ami több mint az európai uniós átlag.

Igaz, a bázis is alacsony volt – fűzte hozzá a miniszter megjegyezve, hogy a vírus okozta válságban a teljes támogatási forrás kétharmadát a magyar kkv-k kapták, amiből termelő beruházásokat valósítottak meg, eszközöket, gépeket vásároltak.

Hozzátette: a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program plusz (Ginop Plusz) jelentős része is a kkv-kra vonatkozik, a szektor hatékonyságának és termelésének növelése érdekében.

A debreceni déli ipari övezetbe települt multinacionális cégek szomszédságában kialakított kkv ipari parkot v ami lehetővé teszi a két szektor szorosabb együttműködését – országosan is példaértékűnek tartja Palkovics László, s reményét fejezte ki, hogy a jó példát máshol is alkalmazzák.

Kósa Lajos (Fidesz) országgyűlési képviselő, Debrecen 1. számú választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje

a magyar gazdaság elemi érdekének nevezte, hogy a kkv-szektor növekedjen.

A debreceni kkv ipari parkot országos újdonságnak nevezte, és annak a meggyőződésének adott hangot, hogy ez a támogatási forma is hozzájárul a hazai kkv-k verseny-, akár exportképességének javításához.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere hozzátette: a kkv-mintaprogramban 14 hektáros kkv-parkot alakítanak ki, ahol az alapinfrastruktúra megépítésével biztosítják számukra a biztonságos működés feltételeit. Az elmúlt hét évben tízszeresére, 150 hektárról 1500 hektárra növelték az ipari parkok területét Debrecenben – fűzte hozzá a polgármester.

Ajánljuk még