logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor: Elviselhetetlen terhet jelentő szankciókhoz nem csatlakozhatunk

| Szerző: hirado.hu
Magyarország számára elviselhetetlen terhet jelentene, ezért nem lehet szó arról, hogy mi csatlakozzunk az olajra és a gázra kivetett szankciókhoz, továbbra is szükségünk van gázra és olajra, amely Oroszországból érkezik – fogalmazott közösségi oldalán Orbán Viktor miniszterelnök.

„Ezen a héten egész Európában diplomáciai nagyüzem van. A közép-európai miniszterelnökökkel tegnap Londonban tárgyaltunk, ma az Európai Tanács elnökével, holnap pedig az összes uniós miniszterelnökkel tárgyalunk Párizsban” – mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy erőfeszítéseik középpontjában a béke megteremtése áll, de legalább ennyi energiát szentelnek a gazdasági következményekre is.

Orbán Viktor felhívta arra figyelmet, hogy a háború miatt kivetett szankciók gazdasági következményei súlyosak, „de ha a szankciókat kivetjük az olajra és a gázra, amelyet Oroszországból hoz Európa, akkor a következmények még sokkal súlyosabbak lennének”.

Magyarországot ráadásul ezek a szankciók aránytalanul terhelnék, hiszen az összes Magyarországon elfogyasztott gáz 85 százaléka érkezik Oroszországból, a magyar háztartások 85 százalékát működik gázalapon, és az üzemanyagot is olajból állítják elő, amelynek 64 százaléka pedig szintén Oroszországból érkezik.

A miniszterelnök arról tájékoztatott, hogy világossá tette, hogy „mi nem tudjuk követni az Egyesült Államok példáját”.

Ők tegnap kivetették a szankciókat ezekre a termékekre, ez Magyarország számára elviselhetetlen terhet jelentene, ezért nem lehet szó arról, hogy mi csatlakozzunk ezekhez a szankciókhoz, továbbra is szükségünk van gázra és olajra, amely Oroszországból érkezik.

Ajánljuk még