logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Grafikán mutatjuk, hogyan alakultak az orvosi bérek 2010 és 2022 között

| Szerző: hirado.hu
Minden idők legnagyobb orvosi béremelését hajtottuk végre az elmúlt években – írták a kormány hivatalos közösségi oldalán. A bejegyzésben bemutatták az orvosi bérek alakulását is a 2010 és 2022 közötti  időszakban.
A képre vagy ide kattintva nagyobb méretben is megtekintheti az infógrafikát (Forrás: hirado.hu)

A kormány 2010 óta kiemelten kezeli az egészségügyben dolgozók erkölcsi és anyagi megbecsülését, ennek érdekében végrehajtották „minden idők legnagyobb orvosi béremelését”, és befejeződött az egészségügyi szakdolgozók négylépcsős béremelése is – ezt Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere jelentette be közösségi oldalán a napokban.

Kapcsolódó tartalom

Kásler Miklós hivatalos közösségi oldalán közzétett videójában kifejtette: a kormány új egészségkultúrát honosít meg Magyarországon, aminek fontos eleme, hogy a legjobb körülményeket biztosítsák az egészségügyi ellátórendszer munkavállalói számára.

Ennek érdekében végrehajtottuk minden idők legnagyobb orvosi béremelését” – hangsúlyozta, és hozzátette: a kormány ezzel a lépéssel nemcsak tovább növeli az orvosok fizetését, de átláthatóbb foglalkoztatási és bérezési körülményeket is teremt.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még