logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Rezsicsökkentés az agrárvállalkozásoknak - érdemes mielőbb megtenni a szükséges lépéseket

| Szerző: hirado.hu
A mezőgazdaságban 104 ezer, az élelmiszer-feldolgozás területén több, mint 3.100 agrárvállalkozás élhet a rezsicsökkentés lehetőséggel – adta hírül az Agroinforum.

Közel száztízezer mezőgazdasági és élelmiszer-feldolgozó vállalkozás számára is elérhetővé vált a rezsicsökkentett energiaár, miután az európai energiaválság hatásainak tompítása érdekében a kormány a lakosság mellett a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak is lehetővé tette a villamosenergia-rezsicsökkentést.

Nagy István agrárminiszter szerint a kormány számára kiemelten fontos, hogy a hazai élelmiszerellátáson belül minél nagyobb arányban jelenjenek meg a Magyarországon előállított élelmiszerek.

Kapcsolódó tartalom

A villamosenergia-rezsicsökkentés az e téren már elért eredmények megőrzését és további előmozdítását biztosíthatja.

A mezőgazdaságban és az élelmiszer-feldolgozás területén működő vállalkozások számára kedvező változást tartalmazó kormányrendelet részleteit kifejtve Nagy István elmondta, hogy a

most biztosított lehetőséggel a legfeljebb tíz főt foglalkoztató és 4 milliárd forintnál alacsonyabb éves nettó árbevétellel, vagy mérlegfőösszeggel rendelkező mezőgazdasági és élelmiszeripari kis- és középvállalkozás élhet.

Kiemelt cél, hogy a hazai élelmiszer-ellátáson belül minél nagyobb arányban jelenjenek meg a Magyarországon előállított élelmiszerek.

A tárcavezető szerint a zökkenőmentes átállás érdekében érdemes minél hamarabb megtenni a szükséges lépéseket

Nagy István jelezte: a villamosenergia rezsicsökkentésre jogosult vállalkozások az egyetemes szolgáltatóval határozott idejű, legfeljebb 2022. június 30-ig tartó villamosenergia vásárlási szerződést köthetnek.

A kormányrendelet pontosan meghatározza a meglévő villamosenergia vásárlási szerződések megszűnésének, valamint az új, egyetemes szolgáltatóval kötendő szerződések szabályait.

A zökkenőmentes átállás érdekében érdemes minél hamarabb megtenni a szükséges lépéseket a meglévő szerződések megszüntetése érdekében, és jelezni az igényt az egyetemes szolgáltatónak – hívta fel a figyelmet az Agroinforum tudósítása szerint Nagy István.

 

Ajánljuk még