logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

SZÉP-kártya: Bővül a kör, februártól élelmiszert is lehet vásárolni

Februártól élelmiszert is lehet vásárolni Szép-kártyával – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán. Tehát, nemcsak vendéglátásért, szállásért vagy szabadidős sportszolgáltatásért lehet fizetni a kártyákkal, hanem bővül a kör. A járvány miatt már korábban könnyítették a felhasználást, mert átjárhatók lettek az alszámlák, de most bejön még egy pluszlehetőség, az élelmiszer-vásárlás a boltokban – számolt be az M1 Híradója.

Évről évre folyamatosan növekszik a Szép-kártya népszerűsége. A feltöltött összegek 2018-hoz képest több mint a háromszorosára növekedtek. Idén még vonzóbbá vált a kártya azzal, hogy alszámlái között szabaddá vált az átjárás. Vagyis, a munkavállalók bármelyik kártya zsebéből fizethetnek a szálláshelyért, a vendéglátásért vagy a szabadidő-szolgáltatásért.

Most újabb változás jön. Februártól élelmiszert is lehet vásárolni Szép-kártyával. Ezt Orbán Viktor jelentette be közösségi oldalán. Így tehát bővül a kártya felhasználási területe.

Fata László cafeteria-szakértő szerint ez a mostani bejelentés sok családon segít, hiszen az élelmiszereken nem lehet, nem érdemes spórolni. Így borítékolni lehet, hogy megint egy újabb lendületet kap a kártyák iránti igény.

Kapcsolódó tartalom

Fodor Attila, az egyik élelmiszer-áruház kommunikációs igazgatója szerint a mostani döntés nemcsak a Szép-kártyával rendelkezőknek hatalmas segítség, hanem a termelők, beszállítók és a kereskedők érdekeit is szolgálja.

Szakemberek szerint már idén is, a járvány ellenére, a turizmus, a vendéglátás és a szabadidőszektor húzta és a jövőben is húzza a gazdaságot, és ebben óriási szerepe van, illetve lesz a Szép-kártyáknak.

Idén a belföldi költések negyedét a legnépszerűbb cafeteriaelemmel fizették ki a családok. A Szép-kártya idei népszerűségét egyébként az is erősítette, hogy az elkölthető pénz, vagyis a munkáltatók által nyújtott juttatás 450 ezerről 800 ezer forintra emelkedett.

Ajánljuk még