logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Magyarország kormánya: 2022-ben jön a magyar gazdaságtörténet eddigi legnagyobb adócsökkentése

| Szerző: hirado.hu
A kormány jövőre is adócsökkentésekkel segíti a magyar családokat, a fiatalokat és a vállalkozásokat – hívták fel a figyelmet a Magyarország Kormánya közösségi oldalon.

 

A családi adó-visszatérítés csaknem kétmillió szülőt érint

2022. február 15-éig minden dolgozó, gyermeket nevelő szülő visszakapja a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadóját (szja).

A kormány vállalta, hogy a gazdaság sikeres újraindításának a magyar családok is a részesei lesznek. A magyar gazdasági növekedés mára az egyik leggyorsabb Európában, ami lehetővé teszi, hogy a kormány visszafizesse a befizetett szja-t.

Kapcsolódó tartalom

2022-ben már nem kell személyi jövedelemadót fizetniük a 25 év alatti fiataloknak

Nem kell személyi jövedelemadót fizetniük a 25 év alatti fiataloknak jövő év január 1-től a bruttó nemzetgazdasági átlagbérig, ami most megközelítőleg 400 ezer forint. Eddig tehát adómentesek maradnak. Ez körülbelül egy 22 százalékos emelkedést jelent az ő nettó fizetésükben.

Kapcsolódó tartalom

Nemcsak a családokat, hanem a munkáltatókat is érinti a jövő évi adócsökkentés

Jövőre még kedvezőbbé válik a kisvállalati adó (kiva), mértéke 10 százalékra csökken. A kkv-k a megfelelő adózási mód kiválasztásával rengeteg pénzt spórolhatnak meg. Jövőre a 10 százalékos kiva kiváltja a 9 százalékos társasági adót, és a 13 százalékos szociális hozzájárulási adót, egyben adózatlanul hagyja a cégnél maradó nyereséget.

Kapcsolódó tartalom

Januártól 4 százalékkal mérséklődnek a munkáltatói adók

A kormány januártól újabb négy százalékkal csökkenti a munkáltatók adóterheit, még versenyképesebbé téve az országot, így jövő évtől a bruttó fizetést terhelő munkáltatói adók 13 százalékra csökkennek, miközben 2006-ban ez még 28,5 százalék volt.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még