logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Gulyás: A kormány meg fogja védeni a gazdákat a baloldali milliárdostól

| Szerző: hirado.hu
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón beszélt Bige László baloldali milliárdos a magyar mezőgazdaságot fenyegető lépéseiről.

Gulyás Gergely elmondta: A műtrágya ára azért szökött az egekbe, mert kartellezést folytattak az ezzel foglalkozó vállalatok. Ezért szabott ki a gazdasági Versenyhivatal rekordmértékű bírságot Bige László cégére, a Nitrogénművek Zrt.-re is.

A mezőgazdaságban korábban hektáronként 50-85 ezer forintot kellett fizetni a műtrágyáért, ma ez a szám most 205-250 ezer forint. Tehát három-ötszörösére emelkedett a műtrágya ára a cégek jogellenes magatartása miatt.

„Azt is tudni kell, hogy jelentős részét a magyar piacnak

Bige László cége, a Nitrogénművek Zrt. állítja elő, éppen ezért az ő jogellenes magatartásuknak a kára az a nemzetgazdaság szintjén is jelentkezik,

hiszen a gazdák számára lehetetlen helyzetet idéz elő ez az áremelkedés. A kormány és az agrártárca közösen fog előterjesztést tenni és fog döntéseket hozni – fejtette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Bige László korábbi nyilatkozataira reagálva elmondta: „Egyelőre azt tudjuk mondani, hogy olyan nyilatkozatok elfogadhatatlanok, hogy valaki egy napig ad el a magyar gazdáknak, miközben a cége itt tett szert jelentős profitra, az illető magyar és itt lett milliárdos, tehát szerintünk mindennek van határa.”

„Jó lenne, ha valaki nem csupán politikusokat támogatna vagy akarna megvenni, hanem a magyar gazdák támogatására is nyitott lenne”

– jelentette ki Gulyás Gergely arra utalva, hogy Bige László már korábban is nyíltan beszélt arról hogy pénzzel támogatja a baloldal miniszterelnök-jelöltjét.

Gulyás hozzátette: „Fogunk döntéseket hozni, amelyek a műtrágya árát mérsékelni fogják.”

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még