logo

Műsorújság

Rendkívüli

ÉLŐ | Kövesse itt a nap 24 órájában az ukrán válság legfrissebb fejleményeit

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Márki-Zay: Ostoba és felelőtlen döntés a benzinár befagyasztása és a rezsicsökkentés

| Szerző: hirado.hu
Noha nem először és feltehetően nem is utoljára bírálja a kormány tevékenységét a baloldal szociálisan kevésbé érzékenynek mutatkozó miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter a rezsicsökkentést és az üzemanyag-árplafon bevezetését illető kritikájában újabb szintre emelte a jelzőhasználatot.

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége volt Márki-Zay Péter, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje, akit egyebek között a  magyar lakosság terheit enyhítő rezsiárcsökkentésről, valamint az üzemanyag világpiaci viszonylatban meglódult árának befagyasztását érintő kormányzati intézkedésekkel kapcsolatban kérdezett a műsorvezető, Rónai Egon. Márki Zay-Péter a témával kapcsolatban úgy fogalmazott:

Én soha nem a benzinár befagyasztását önmagában kritizálom, hanem azért tartom ezt végtelen ostoba, felelőtlen döntésnek, mert a terhét ennek, pont úgy, mint a rezsicsökkentés esetében, nem valamiféle racionális, fenntartható módon szabályozták, hanem átrakták a kereskedőkre

– jelentette ki a baloldali kormányfőjelölt.

Lehet csökkenteni a jövedéki adót, de meg kell mondani, honnan fogjuk elvenni ennek az anyagi fedezetét – nyilatkozta már szerdán a Blikknek Márki-Zay Péter a kormány üzemanyagár befagyasztására reagálva.

 „Az Egyesült Államokban azt láttam, hogy amikor felment a kétszeresére a benzin ára, az okos amerikaiak nagy autók helyett kisebbet, vagy hibridet vettek, és nem egyesével, hanem akár hárman mentek együtt munkába. Lehet csökkenteni a jövedéki adót, de meg kell mondani, honnan fogjuk elvenni ennek az anyagi fedezetét.

– fejtette ki az interjúban véleményét a baloldal miniszterelnök-jelöltje.

Mint ismeretes, Magyarország Kormánya – reagálva az üzemanyag árának ugrásszerű növekedésére – november 15-étől 480 forintos felső határral rögzítette a benzin és a gázolaj literenkénti árát. A Századvég közvélemény-kutatási adatai szerint a magyarok több mint négyötöde, azaz 85 százaléka egyetért a kormány döntésével, és csupán tíz százalékuk ellenzi intézkedést.

A hirado.hu is megkérdezte az olvasóit a témában: a szavazók közel 80 százaléka egyetértett az üzemanyagárak maximalizálásával.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még