logo

Műsorújság

Rendkívüli

ÉLŐ | Kövesse itt a nap 24 órájában az ukrán válság legfrissebb fejleményeit

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hortay Olivér: Össztársadalmi konszenzus övezi a kormány benzinár-politikáját

Míg a magyarok 85 százaléka üdvözli a kormány intézkedéseit a benzinár drasztikus emelkedésének megállítására, addig a baloldali politikusok érthetetlen nyilatkozatokat tesznek. Van, aki azt mondja, hogy őt nem zavarja a magas üzemanyagár, mert ő zöldpolitikus, de van, aki kisebb autót javasol a közlekedőknek – hangzott el az M1 Ma reggel című műsorában.

Hortay Olivér, a Századvég Energia- és Klímapolitikai Üzletágának vezetője elmondta: A baloldal egy vesztes pályán játszik, amikor a benzinár mérséklése ellen beszélnek. A Századvég felmérése alapján egy majdnem össztársadalmi konszenzus övezi a kormány intézkedését, még Márki-Zay szavazóinak 87 százaléka is. A rezsicsökkentés kapcsán is hasonló a kormány intézkedéseinek támogatottsága.

Azok a mondatok, miszerint az árakat nem lehet megállítani a határnál, egy neoliberális politika, amit 2010 előtt vittek a baloldali kormányok. 2010 után a kormány visszaépítette az állami védőhálót, amit a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai kormányok leépítettek.

A baloldal arról bezsélt heteken át, hogy a benzinár emelkedése mekkora terhet jelent az emberek számára, ehhez képest most arról beszélnek, hogy az új intézkedéseknek köszönhető megtakarítás nem ér semmit. A szakértő szerint nem szabad lebecsülni ezt a megtakarítást.

Eközben folyamatosan emelkedik az üzemanyagok ára Európában, a tavalyi árhoz viszonyítva 25 százalékkal drágult a 95-ös benzin – számoltak be az M1 tudósítói a csatorna Ma reggel című műsorában.

Ajánljuk még