logo

Műsorújság

×

social

élő

Rendkívüli

ÉLŐ | Kövesse itt a nap 24 órájában az ukrán válság legfrissebb fejleményeit

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Segít a Kossuth Rádió: Minden, amit a fiatalok szja-mentességéről tudni érdemes

Nagycsaládos, vállalkozó vagy nyugdíjas? Kiszámolta már, hogy hány forintra számíthat jövő februárban, ha önre is vonatkozik a családi adó-visszatérítés? Vajon mi minden módosíthatja majd a visszautalt összeget? A Kossuth Rádió műsorából kiderül. Legutóbb a fiatalok szja-mentességével kapcsolatos legfontosabb információkat ismerhettük meg.

Itt visszahallgatja a beszélgetést:

Aki az elmúlt hetekben a Kossuth Rádió rendszeres hallgatója volt kedd délelőttönként, az több héten keresztül tanácsokat kaphatott a jövő évi adó-visszatérítéssel kapcsolatban. A mai adásban a 25 év alatti adózók kedvezményeiről beszélgettek Asztalos Zsuzsannával a NAV osztályvezetőjével. A szakember többek között azt is elárulta, hogy az utolsó jogosultsági hónap az lesz, amikor 25. életévét betölti az adózó. Ha valaki például május 1-én született, akkor abban a hónapban még jár a mentesség, mert nem napokra számolnak.

Mint ismert, a 25 év alatti fiataloknak január 1-től nem kell személyi jövedelemadót fizetniük a jövedelmük után. Azoknak a 25 év alatti házaspároknak, akik szeretnék igénybe venni az első házasok kedvezményét, de az szja-mentesség miatt nem tudják, a házassági adókedvezmény akkor kezdődik, amikor valamelyikük betölti a 25. életévét.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még