logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elemző: Márki-Zay Pétert már hűségeskü köti az emberek érdekeivel szembemenő baloldalhoz

| Szerző: hirado.hu
Márki-Zay Péter kijelentette, hogy a benzinárban semmilyen szociális szempontot nem tart indokoltnak és nem ért egyet a rezsicsökkentéssel sem, és gyakran hangoztatja azt is, hogy a fogyasztás csökkentésével kellene spórolni a rezsiárakon. Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint a baloldal miniszterelnök-jelöltje nem csak a rezsicsökkentéssel, hanem a magyar ellenzék hagyományait követve minden kormányzati intézkedéssel szembemegy, amely a lakosság érdekeit és a nemzeti szuverenitást erősíti.  

„A benzinárban semmilyen szociális komponenst nem tartok indokoltnak” – idézte a műsorvezető Márki-Zay Péter szavait az M1 csatorna Ma reggel című keddi műsorában. Deák Dániel, a XXI Századi Intézet vezető elemzője szerint ebből is

jól látható, hogy a társadalom számára rendkívül fontos ügyekben a baloldali kormányfőjelölt szembemegy a többséggel, és szembemegy a saját maga által hangoztatott elvekkel is, ami egyértelműen politikai öngyilkosság. 

Példaként említette a rezsicsökkentést, amelynek témájában – párthovatartozástól függetlenül – a lakosság kétharmada egyetért. A szakértő rávilágított, a jobboldaliként tetszelgő Márki-Zay egyes nyilatkozataiban baloldali politikusként hivatkozik önmagára, azaz nyíltan követi a Karácsony Gergely, Gyurcsány Ferenc és más markánsan baloldali közéleti szereplők által is hangsúlyozott, a világpiaci árképzést, a multinacionális cégek és Brüsszel oldalát képviselő álláspontokat. Deák felidézte:

Múlt heti brüsszeli látogatásán Márki-Zay gyakorlatilag hűségesküt tett a jobboldali magyar kormánnyal szembehelyezkedő politikai erőknek, amelyek már eddig is számos eszközt bevetettek a rezsicsökkentést elindító, mindenek előtt a nemzeti érdekeket szem előtt tartó kabinet megrendszabályozására.

Azzal kapcsolatban, hogy Márki-Zay szerint a fenntartható gazdaság érdekében a lakosságnak igenis érezni kell az energiaárak drasztikus emelkedését, Deák Dániel elmondta: számítások alapján az áremelés elképesztő mértékben megterhelné a lakosságot, azaz egy átlag családnak havonta 32 ezer forint, egy évben több mint 400 ezer forint többletkiadást jelentene, ha Márki-Zayék ígéretei érvényre jutnának az országos gazdaságpolitikában. A baloldali politikus ráadásul a benzinár-csökkentést sem támogatja, ami azt jelenti, hogy egy esetleges kormányváltás után feltehetően azt is eltörölné.

Az elmúlt 11 évben folyamatosan tetten érhettük ezt az összes, a lakosság érdekeit és a nemzeti szuverenitást képviselő kormányzati intézkedéssel ellentétes gondolkodásmódot. Köztes kommunikációt pedig nemigen tapasztalhatunk az ellenzék részéről 

– összegezte az elemző.

Ajánljuk még