logo

Műsorújság

Rendkívüli

ÉLŐ | Kövesse itt a nap 24 órájában az ukrán válság legfrissebb fejleményeit

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kormányinfó: Magyarországon kívül minden európai országban emelkedett a rezsi ára

| Szerző: hirado.hu
Gulyás Gergely az energiaárakról is beszélt a csütörtöki Kormányinfón. A miniszter kifejtette, hogy nagyon károsnak tartják a rezsicsökkentés-ellenes baloldali nyilatkozatokat. Szerinte mind a kisvállalkozásoknál, mind pedig a fogyasztóknál a megfizethető energiaárak biztosítása az állam egyik legfontosabb feladata.

Európában az energiaügyek rosszul állnak, gyakorlatilag energiaválság van – mondta Gulyás Gergely. „Ez azt jelenti, hogy

a földgáz ára az európai piacokon egy év alatt 400 százalékkal nőtt átlagosan.

Ez önmagában a villamos energia árát is felfelé tolta, Európában a piaci áramár mintegy 100 százalékkal nőtt egyetlen év alatt” – fogalmazott a miniszter.

„Magyarországon kívül minden európai országban emelkedett a rezsi ára, ezért azt is mondhatjuk, hogy egy olyan rezsiválságot eredményezett az energiaválság, amelyet az európai országok Magyarország kivételével nem tudtak elkerülni”

– hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely elmondta, hogy a magyar kormány továbbra is elkötelezetten védi a magyar fogyasztókat és háztartásokat, így fenntartják a rezsicsökkentést.

„Nagyon károsnak tartjuk az olyan baloldali nyilatkozatokat, hogy a rezsicsökkentésnek azt a formáját, amit Orbán Viktor kitalált, nem lehet, nem szeretnék fenntartani”

– utalt Gulyás Gergely Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt nyilatkozataira a rezsicsökkentés kapcsán.

„Mi szeretnénk ezt fenntartani, úgy gondoljuk, hogy mind a kisvállalkozásoknál a versenyképességük, mind pedig a fogyasztóknál a megfizethető energiaárak az állam legfontosabb biztosítása, az állam legfontosabb feladatai közé tartozik” – hangsúlyozta Gulyás Gergely.

A miniszter bejelentette azt is, hogy november 15-től 480 forintban maximálja a kormány a benzin és a gázolaj árát.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még