logo

Műsorújság

Rendkívüli

ÉLŐ | Kövesse itt a nap 24 órájában az ukrán válság legfrissebb fejleményeit

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szentkirályi Alexandra: Újra belendült a belföldi turizmus

| Szerző: hirado.hu
A kormány intézkedéseinek köszönhetően ismét nagyot ugrott a belföldi turizmus, azaz a járvány ellenére jelentős mértékben növekedett a belföldi és külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma és a közösségi szálláshelyek forgalma is - írta Facebook-oldalán a kormányszóvivő.

Ismét nagyot ugrott a belföldi turizmus, köszönhetően annak, hogy a kormány a járvány kitörésének pillanatától kezdve mindent megtett annak fenntartásáért, élénkítéséért és fejlesztéséért. „Ez a munka most már a számokból is egyre inkább visszaköszön” – jelentette ki közösségi oldalán Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Mint írja, a belföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma szeptemberben 2020 azonos hónapjához viszonyítva 19 százalékkal nőtt, és 3,7 százalékkal meghaladta a koronavírus-járvány kitörése előtti, 2019 szeptemberi értéket is. A vendégek száma 522 ezer, az eltöltött vendégéjszakáké 1,2 millió volt.

Szentkirályi Alexandra kitér a közösségi szálláshelyek forgalmának és a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák számának kedvező változására is. Előbbi esetében háromszorosára nőtt a forgalom, míg a határainkon kívül érkezett vendégek esetében közel öt és félszeresére emelkedett a magyar szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma. Megjegyzi, 2019 azonos időszakához viszonyítva viszont ez még mindig elmarad a várttól.

A legnépszerűbb turisztikai régió a Balaton volt, ahol a belföldi vendégéjszakák közel negyedét regisztrálták.

– írja a szóvivő, hangsúlyozva, hogy a turizmus eredményeit megőrizzük, és hogy az ország működjön, szükség van arra, hogy minél többen felvegyék a koronavírus elleni oltást.

 

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még