logo

Műsorújság

Rendkívüli

ÉLŐ | Kövesse itt a nap 24 órájában az ukrán válság legfrissebb fejleményeit

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Megszületett a bérmegállapodás, mutatjuk a részleteket

| Szerző: hirado.hu
A kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban Schanda Tamás, az Innovációs és technológiai Minisztérium államtitkára ismertette a béremelés részleteit.

 

„Az elmúlt tíz év egyik legfontosabb eredménye, hogy a bérek 2010 óta folyamatosan emelkednek” – jelentette ki Schanda Tamás, az ITM államtitkára a kormány közösségi oldalára feltöltött videóban.

Az államtitkár kiemelte:

Az elmúlt évtized elejéhez képest több mint megkétszereződött a minimálbér és a szakmunkás bérminimum összege.

Míg 2010-ben 73 500 forint volt a minimálbér, addig januártól már 200 ezer forint lesz. Schanda elmondta: A kormány kikéri az emberek véleményét. „A nemzeti konzultáció válaszadóinak 94 százaléka támogatta a minimálbér 200 ezer forintra emelésének tervét” – fejtette ki.

Schanda Tamás örömét fejezte ki, hogy sikerült megállapodni a munkáltatók és a munkavállalók képviselőivel a jövő évi legkisebb keresetekről. Kiemelte:

„A minimálbér 200 ezer forintra, a garantált bérminimum pedig 260 ezer forintra emelkedik januártól.”

Az államtitkár kitért arra is, hogy a kormány 660 milliárd forintos adócsökkentéssel segíti a hazai cégeket, hogy további béremelések történhessenek. A kormány célja, hogy a családok még nagyobb mértékben részesülhessenek a gazdasági növekedés eredményeiből.

A megállapodásnak köszönhetően a kötelező legkisebb kereset 2022-től felülmúlja az átlagbér 2010-es szintjét

– hangsúlyozta Schanda Tamás.

„A magyar családok tapasztalhatják, hogy a nemzeti-polgári kormány az ő oldalukon áll!” – zárta bejelentését az ITM államtitkára.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még