×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Bodó Sándor: A bérnövekedés folytatódott

 

Augusztusban a bruttó átlagkereset 426 500 forint volt – a KSH legfrissebb jelentése szerint. Ez 8,9 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál. Ugyanennyivel nőtt a nettó kereset, ami idén augusztusban 283 600 forint volt.


A Központi Statisztikai Hivatal adatait elemezve látható, hogy a bérnövekedés folytatódott. A versenyszférában pedig azok a gazdasági intézkedések, amelyek a munkahelyek megőrzésével, majd munkahelyek teremtésével, beruházásokkal, adópolitikával kapcsolatosak voltak, hatékonynak bizonyultak – mondta Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára az M1 Ma reggel című műsorában.

A versenyszférában a növekedés 7,8 százalékos, a reálkeresetek pedig 3,4 százalékkal nőttek – tájékoztatott az államtitkár, majd hozzátette: a közszférában is növekedtek a reálkeresetek, itt 5,1 százalékot meghaladó növekedés tapasztalható, aminek hátterében az áll, hogy a kormányzati intézkedések elérték céljukat.

A keresetek növekedése a legjelentősebb mértékben az ingatlanügyekkel kapcsolatos munkakörökben voltak, de növekedés tapasztalható az építőiparban és a feldolgozóiparban is.

Ami pedig mindezek mellett örvendetes, hogy a szolgáltatói szektor kezd visszatérni a rendes, járványhelyzet előtti kerékvágásba – tette Bodó.

A címlapfotó illusztráció.