×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Családi adó-visszatérítés? – A Kossuth Rádió segít az összeg kiszámításában

 

Nagycsaládos, vállalkozó vagy nyugdíjas? Kiszámolta már, hogy hány forintra számíthat jövő februárban, ha önre is vonatkozik a családi adó-visszatérítés? Vajon mi minden módosíthatja majd a visszautalt összeget? A Kossuth Rádió kedden 9 órától futó adósorozatában szakértő ismerteti a legfontosabb tudnivalókat.

 

Minden gyermekes szülőnek, aki családi kedvezményre jogosult, visszajár a 2021-ben megszerzett jövedelemből levont adó; ekho, illetve kata esetében a 2021-es tételes adó negyede – rendelkezett a kormány.


A teljes beszélgetést itt hallgathatja vissza.

A visszatérítés több csoportot is érint, eltérő sajátosságokat kell figyelembe venni, így a Kossuth Rádió Napközben című műsorának következő néhány adásában, szakértőinkkel részletesen átbeszéljük azokat a tudnivalókat, amelyek alapján nyugodtan és felkészülten várhatjuk a februári adó-visszatérítést – már akinek jár majd, hiszen lesznek, vannak feltételei a visszatérítésnek.

A Kossuth Rádió adósorozatának múlt heti adásában elsősorban a jogosultak köréről volt szó, ezúttal azt vizsgálták meg, hogy milyen adótípusokra vonatkozik az intézkedés, mik azok a jövedelmek, melyek adóját visszakaphatják az érintettek.

A vendég ezúttal Asztalos Zsuzsanna, a NAV osztályvezetője volt, és kiderült, hogy elvált szülőknél miként működik a visszatérítés, miként módosítja a helyzetet, ha a szülők megosztják a gyermekek felügyeletét és felváltva gondoskodnak róluk, mikor kell nyilatkozatot tennie annak a házastársnak, aki nem a család lakcímére van bejelentve, illetve szóba került az is, hogy milyen módon juthatnak a visszatérítéshez a kata és ekho hatálya alá eső vállalkozások.

Szó esett továbbá arról is, hogy fogyatékkal élőket miként érintheti a visszatérítés, hiszen nekik alanyi jogon jár a családi pótlék.

A következő részben, jövőhét kedden 9 órától a házastársak visszatérítéséhez szükséges adatlap kitöltéséről beszélnek majd a műsorban. A hallgatók, a 06/30-9000-666-os telefonszámon kérdéseket is feltehetnek az adás alatt.

A címlapfotó illusztráció.