logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Újabb elemmel bővült a vállalkozásokat segítő kormányzati program

| Szerző: hirado.hu
Szeptember közepe óta pályázhatnak a vállalkozások munkatapasztalat-szerzést segítő támogatásra. Ezt akkor igényelhetik a cégek, ha alacsony iskolai végzettségű álláskeresőt foglalkoztatnak munkaviszony keretében, teljes munkaidőben vagy napi legalább 4 órában és vállalják, hogy elősegítik a munkavállaló támogatás nélküli képzését – mondta Bodó Sándor, az, Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára az M1 Ma reggel című műsorában.

Bodó Sándor, az, Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára elmondta: A vállalkozók támogatását célzó program már jónéhány hónapja tart, ez egészült ki egy új elemmel most. A járvány miatti nehéz helyzetbe a vállalkozások leginkább a fiatal, tapasztalatlan vagy alacsony iskolai végzettségű munkatársaktól váltak meg.

A program kiegészítése arról szól, hogy a vállalkozások további támogatást kapnak, hogy munkavállalóikat betanítsák, ezzel is segítve a munkanélküliség csökkentését és az emberek megélhetését.

Nagyon sokan ennek a programnak a keretében tudnak munkához jutni és akár megmaradni egy helyen, vagy továbbmenni más munkahelyekre.

Bodó Sándor hangsúlyozta: A vállalkozásokat mindenképpen segíteni kell, így a program egy tartós támogatás lesz.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még