logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A NAV felkészült, februárban a családok pénztárcájában lesz a visszajáró adó

| Szerző: hirado.hu
Jövő februárban 1,9 millió szülő megkapja az szja-visszatérítést. Az adóhivatal már megkezdte a felkészülést arra, hogy 2022 elején hiánytalanul célt érjen a családoknak szánt, majdnem hatszázmilliárd forint.

Jövő februárban 1,9 millió szülő megkapja az szja-visszatérítést. Az adóhivatal már megkezdte a felkészülést arra, hogy 2022 elején hiánytalanul célt érjen a családoknak szánt, majdnem hatszázmilliárd forint. Varga Mihály a Magyar Nemzetben megjelent szavai szerint: ha folytatódik az újraindítás, idén akár a hét százalékot is elérheti a gazdasági növekedés.

A miniszterelnök hétfőn a parlamentben azt közölte, hogy mivel a nemzeti konzultáció megerősítette az elképzelést, az érintettek februárban hozzájutnak az idén befizetett személyi jövedelemadójukhoz.

Az szja-visszatérítés kapcsán érdemes felidézni a legfontosabb számokat. Ezek szerint 1,9 millió adófizető kaphatja vissza a jövő év elején az idén befizetett adóját. Ha a családban mind a két szülőnek van bejelentett állása, mindkettőjüknek jár a visszatérítés. Fontos pont még, hogy a visszatérítés az átlagbér adószintjéig történhet meg, ám ez – adott esetben –

fejenként nyolcszázezer forintos összeget is jelenthet.

Az állam nagyjából hatszázmilliárd forintot utal majd vissza a jogosultaknak.

Varga Mihály közölte: arra kérte Vágujhelyi Ferencet, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vezetőjét, hogy a szervezet készüljön fel az szja-visszatérítéssel kapcsolatos teendőkre. A tárcavezető úgy fogalmazott: a NAV tartani fogja a számára megjelölt határidőt, a hatóság készül arra, hogy februárban minden érintett megkapja az őt megillető visszatérítést.

A címlapfotó illusztráció.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még