logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról

| Szerző: hirado.hu
Meghosszabbította a kormány a hitelmoratóriumot a rászoruló családok részére. Akik hosszabbítani szeretnék a moratóriumot –  a jogosultsági feltételek fennállása esetén – nyilatkozniuk kell majd a bankjuknál – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter.

Idén novembertől jövő év június 30-ig a rászoruló családok továbbra is igénybe vehetik a hiteltörlesztési moratóriumot – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter közösségi média oldalán. Hozzátette, ezt kérhetik: a nyugdíjasok, a gyereket várók, illetve nevelők, a közfoglalkoztatottak és azok a magányszemélyek, akiknek az előző évhez képest csökkent a jövedelmük.

A vállalkozások esetében azok kérhetik a hosszabbítást, akiknek az árbevétele legalább 25 százalékkal esett az előző évihez képest.

Fontos, azok, akik hosszabbítani szeretnék a moratóriumot –  a jogosultsági feltételek fennállása esetén – nyilatkozniuk kell majd a bankjuknál. Tehát, a bent maradás nem automatikus – mondta. Hozzátette, annak érdekében, hogy az érintetteknek legyen kellő ideje nyilatkozni a hotelmoratóriumban maradásról,  a hitelmoratóriumot változatlan formában 2021. október 31-ig meghosszabbították mindenki részére.

A nemzeti konzultációban a magyar emberek világos választ adtak: a válaszadók 91 százaléka támogatta a hitelmoratórium meghosszabbítását a rászoruló családok részére. A hitelmoratórium valós segítséget nyújtott a válság során a munkahelyek és a családok életszínvonalának megvédésében. A mostani döntés célja, hogy a gazdasági újraindításakor a rászorulók részére továbbra is megőrizzék ezt a védőhálót – mondta.

Hozzátette, aki viszont már képes és van lehetősége a törlesztő résztelek fizetésének folytatására, annak érdemes mérlegelnie a visszafizetés megkezdésének előnyeit is.

A címlapfotó illusztráció. 

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még